Brev från Fader Magnus:

Kära församlingsbor,

Jag önskar er alla — i dessa besvärliga tider — en välsignad stilla vecka och en glädjefylld påsktid. Mer än någonsin finns det under denna tid anledning att se på den korsfäste. Vår vet att Jesus gav sitt liv för oss, vi vet att generationer av troende har blivit stärkta genom Jesu kors. Korset är vårt hemliga tecken. Det kan övervinna allt ont, ge mening åt våra liv.

Jag hoppas att ni kan vara med på några av de mässor som finns på nätet. Från Sankt Lars i Uppsala sänds alla påskens gudstjänster.

Bed att vi snart kan börja med mässor igen. I väntan på det öva att ta emot den andliga kommunionen. Stå med Maria bredvid korset och gläd er med henne över den tomma graven.

Med önskan om Guds välsignelse över er alla under denna ovanliga tid.

Önskar

Fader Magnus


Alla gudstjänster i S:t Lars också ställs in

Ett alternativ när församlingsmedlemmarna inte har någon gudstjänst att gå till är att ta del av livestreamade mässor via nätet. Våra präster från S:t Lars erbjuder detta från och med söndag 22 mars kl. 11. Prästerna firar mässa, obs! utan församling, under ordinarie mässtid och vi kan följa detta i direktsändning via facebook med denna länk:

http://https://www.facebook.com/johannes.signum

Det som krävs är ett facebook-konto och att man tittar ”live”, dvs. medan det pågår. Vanliga mässtider gäller med undantaget att söndagens nio-mässa utgår:

Tider för livestreamade mässor
Söndag kl. 11 (svenska), kl. 18:15 (engelska)
Måndag till torsdag kl. 18:15
Fredag kl. 12:15
Lördag kl. 11

Den som inte kan gå in via facebook kan följa andra mässor som ges dagligen på nätet. Ett exempel är påvens mässa från Casa Santa Marta, på italienska men med möjlighet till pålagd engelsk översättning från Vatican News.


En bön av Padre Pio som kan användas vid andlig kommunion:

 

Min Jesus, jag tror att du är närvarande

i altarets allraheligaste sakrament.

Jag älskar dig över allt,

och min själ längtar efter dig.

När jag nu inte kan inte ta emot dig i altarets sakrament,

så kom ändå på ett andligt sätt till mig.

Jag tar emot dig som om du redan vore här hos mig,

jag förenar mig med dig.

Jag tillber dig i djupaste vördnad.

Tillåt inte att jag någonsin blir skild från dig. Amen.


.